Wijnfavorieten.be

Nieuwsbericht

« Terug

Il Grillesino, een Toscaan in ons aanbod

Wij hebben onlangs kennis gemaakt met het aanbod Grillesino van Compagnia del Vino. In 1999 hebben zij een perceel van 20 hectaren gekocht in Maremma, Zuid ToscaniĆ«.  Dit landgoed werd Grillesino genoemd naar de rivier de Grillese die in de buurt ligt. 

Er werd in begin gefocust op het produceren van een DOCG, de Morelino di Scansano - 100 % Sangiovese. Na onderzoek en ontwikkeling (ism Universiteit van Florence en Oenologisch instituut van Bordeaux) werd echter ook de Cabernet ontwikkeld.  Er wordt gewerkt met moderne technologie en zonder filtering waardoor de krakteristiek van de druiven behouden blijven en zelfs versterkt worden. Ondertussen werd het domein uitgrebreid aar 40 hectaren en worden jaarlijks een 220.000 flessen gebotteld. 

Wij hebben het genoegen gehad hun Morellino di Scansano te proeven, alsook hun Morellino di Scansano Reserva en de Ceccante (een Toscaanse IGT).  Maar ook de witte, Scalavite, van de Pinot Blanc met een vleugje Viognier, kon ons zeker bekoren.

U vindt deze wijnen in ons aanbod. Voor de nieuwsgierigen hebben wij alvast een degustatiepakket samengesteld. Als u nog even geduld heeft, kan u deze binnenkort ook op onze degustatie zelf proeven.