Wijnfavorieten.be

Nieuwsbericht

« Terug

Nieuwe Champagne kurk, revolutie voor vrouwen

Ook vrouwen kunnen voortaan champagneflessen opentrekken. Het Franse bedrijf Alcan heeft zopas een nieuwe champagnekurk geïntroduceerd, die naar de naam Maestro luistert en de vrucht is van drie jaren onderzoek en ontwikkeling en een investering van meer dan 1 miljoen euro.

Toch betekent zo'n nieuwe generatie kurken voor de champagneproducenten niets minder dan een ware revolutie. Gedaan met het minutenlang duwen en trekken aan weerbarstige flessen. Voortaan is een zacht duwtje tegen een klep voldoende en de makers zijn er zelfs in geslaagd om het typische ontkurkingsgeluid (de 'Pop') te behouden. Waarom een nieuwe champagnekurk? ‘Snelheid, gemak en precisie,' aldus de makers, die hopen dat deze argumenten de restauranthouders en de ... vrouwen zal kunnen overtuigen. De 2.000 eerste flessen met de nieuwe generatie kurken is in de markt gezet door het huis Duval-Leroy.

Maar één probleem raakt maar niet opgelost. Ook deze stop slaagt er evenmin in deze godendrank te bewaren eens de fles geopend is. Op dat vlak blijft champagne dus ook met de nieuwe sluiting even beperkt houdbaar als met zijn illustere kurken voorganger.